Met ruim 20 jaar ervaring als gespecialiseerde fulfilment partner van telecomproviders, splitst BNS Data Logistics BV uit Vianen zich nu in een nieuwe strategische koers in twee bedrijven; BNS Cosmos en BNS SmartXS. “Onze ambitie is groter dan de groeimogelijkheden binnen de huidige markt”, vertelt Managing Director Jeroen van Kerkhof. “Door het bedrijf te splitsen kunnen we bestaande klanten vanuit twee aparte proposities nog beter van dienst zijn, terwijl we tegelijkertijd toegankelijker worden voor nieuwe doelgroepen.”

BNS Cosmos

De fulfilment activiteiten worden ondergebracht bij BNS Cosmos, een naam die bestaande relaties zullen herkennen van het in eigen beheer ontwikkelde automatiseringssysteem van BNS. De in 2018 geopende vestiging in Duitsland (Neuss) wordt ook onderdeel van BNS Cosmos.

BNS Cosmos verzorgt alle logistieke diensten voor de gehele lifecycle van een technologisch product. Onderscheidend hierbij is dat BNS Cosmos klanten actief begeleidt bij het maximaliseren van het rendement van de producten.

“We ontwerpen het proces voor elke klant specifiek, waarbij alle activiteiten van het moment van de eerste bestelling tot en met het uiteindelijk afvoeren van het product ‘in scope’ zijn”, aldus Van Kerkhof. “Duurzaamheid is daarbij een belangrijk thema, reden waarom we naast uitgaande logistiek ook zaken als refurbishment, software updates en remarketing verzorgen. Op die manier dragen we direct bij aan de milieudoelstellingen van onze klanten, waaronder reductie van de CO2 uitstoot.”

Naast de bestaande doelgroep in de telecomsector ziet BNS Cosmos kansen in de markt voor ICT-producten, medische apparatuur en Internet of Things. Niet alleen voor Europese klanten, maar ook voor bijvoorbeeld Amerikaanse organisaties die de stap naar Europa willen maken.

BNS SmartXS

De kennis en kunde die BNS heeft op het vlak van ontwikkeling en levering van netwerk- en telecomproducten, wordt ondergebracht in BNS SmartXS.

BNS SmartXS ontwikkelt innovatieve netwerk- en connectiviteitsproducten voor wereldwijde Internet Service Providers, resellers en Installateurs die eindgebruikers een betere ervaring geven.

BNS SmartXS heeft eigen merken zoals Lan-Do (kabels en accessoires) en completeert het portfolio met de distributie van wereldmerken als Icotera (modems), Amino (TV Boxen), CTS (media converters) en Yealink (IP telefonie).

Voor de doorontwikkeling van het portfolio gelooft BNS SmartXS sterk in het regionaal ontwikkelen en produceren. “Daarmee vergroten we de controle over en de betrouwbaarheid van de supply chain, terwijl we onze ecologische voetafdruk verkleinen en duurzaamheid en recycleerbaarheid van de producten vergroten”, benadrukt Bastiaan Kuijlaars.

De 2 bedrijven presenteren zich inmiddels op de nieuwe websites, welke te bereiken zijn via respectievelijk www.bnscosmos.com en www.bnssmartxs.com.