Wist u dat BNS Met ruim 20 jaar ervaring als gespecialiseerde fulfilment partner van telecomproviders de “uitvinder” is van de gekleurde ethernetpoorten op eerste modems.

Dit was toentertijd bedacht om het aansluitingen gemakkelijker te maken voor de “do it yourselve pakketen” die BNS naar de consument stuurden; de blauwe kabel op de blauwe  ethernetpoort (WAN), zo kon een consument sneller zijn internet zelf opleveren in plaat daarvan te wachten op een monteur. Later hebben de fabrikanten dit overgenomen en gestandaardiseerd.

Maar wat betekenen nu eigenlijk de kleuren van de USB Poorten…

USB-connectoren worden van elkaar te onderscheiden is door middel van kleuren, dit kleurcoderingsschema is niet opgelegd maar aanbevolen.

 

USB 1.0- en 2.0-poorten en -stekkers kunnen wit of zwart zijn.

   

USB 3.0-poorten en -stekkers zijn blauw.

USB 3.1-poorten en -stekkers zijn blauwgroen.

USB-slaap-en-laadpoorten zijn vaak geel, oranje of rood. Deze poorten kunnen telefoons of elektronische apparaten opladen, zelfs als de computer is uitgeschakeld.

      

Quick Charge poorten zijn groen. Quick Charge (QC) is een eigen batterijlaadprotocol ontwikkeld door Qualcomm. Het laadt batterijen in apparaten sneller op dan standaard USB mogelijk maakt door de uitgangsspanning van de USB-lader te verhogen. Quick Charge wordt gebruikt door de meerdere product fabrikanten van snelladers, telefoons en powerbanks .

Huawei Supercharge poorten zijn paars. Huawei heeft zijn eigen technologie voor het snelladen, in tegenstelling tot Qualcomm is Supercharge (vooralsnog)  enkel voor Huawei producten.